Masaža

Manualna terapija

Masaža

Medicinska masaža
Tražite savršeno opuštanje, kvalitetan odmor i smanjenje boli onda je masaža pravi izbor za vas. Masaža se radi stručno i ciljano prema dijagnozi i problemima pacijenta. Izrazito ugodna i opuštajuća, a istovremeno konkretna i učinkovita. Indicirana je kod bolova u leđima, probavnih smetnji, depresije, stresa i anksioznosti. Sigurno je djelotvorna kod kontraktura (ograničene gibljivosti zgloba), mišićnih atrofija, tendinitisa (upale tetiva), distorzija, mišićnih istegnuća te iščašenja.

 

Funkcionalna masaža
Kada želimo fokus na jedan dio tijela i želimo ga opustiti, koristimo funkcionalnu masažu. Ona se sastoji od različitih pokreta rukama na mekom tkivu dok pasivno pomičemo mišić. Masaža se primjenjuje u svrhu rješavanja uzroka problema te se fokusiramo na funkcionalnim rezultatima

 

Sportska masaža
je slična medicinskoj, ali je jačeg inteziteta zbog hipertrofičnih mišića sportaša. Usmjerena je na mišiće, tetive, ligamente, općenito na tijelo koje je izloženo sportskim aktivnostima. Smanjenjuje napetost i povećava fleksibilnosti mišića. U vrhunskom sportu, gdje je što brža i učinkovitija regeneracija glavni predmet svih trenažnih procesa, masaža je neizostavni dio terapije svakog sportaša.